Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Tot hier. (foto: Andr&eacute; Arends)</p>

Tot hier. (foto: André Arends)

(Foto: andre arends)

Alzheimer tot hier

REGIO - Per patiënt één meter fietsen in één maand. Omdat Nederland 280.000 patiënten telt, komt dat neer op 280 kilometer in april. Dat is de uitdaging waaraan André Arends deze maand meedoet. Hij doet dit omdat hij geld bijeen wil rijden in de strijd tegen Alzheimer.

André is een sportieve man die graag fietst en net als zoveel mensen in zijn omgeving de gevolgen van de ziekte van Alzheimer steeds vaker aantreft. Omdat hij maatschappelijk betrokken is, wil hij graag zijn steentje bijdragen. “De kilometers zijn de uitdaging niet”, aldus Andre, “die heb ik zo bij elkaar gefietst”. De uitdaging zit in een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar krijgen en daarvoor wil hij een beroep doen op uw vrijgevigheid.

Want de meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Een op de vijf mensen krijgt te maken met een vorm van dementie. De Alzheimer Challenge is een initiatief van Team Alzheimer. Stichting Team Alzheimer is een samenwerkingsverband tussen het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar het Alzheimercentrum dat daarmee onderzoek financiert, maar een medicijn is nog steeds niet gevonden.

Wilt u een bijdrage leveren aan de strijd tegen de ziekte van Alzheimer? Ga naar https://actie.alzheimerchallenge.nl/actie/andre-arends en doe daar een donatie. U kunt daar meer over Andre’s actie lezen en zijn prestaties zien maar ook hoeveel hij al bij elkaar heeft weten te fietsen.

Meer berichten