Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Melvin van der Voort in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. (foto: SWPN)</p>

Melvin van der Voort in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. (foto: SWPN)

(Foto: SWPN)

Goede test voor SWPN met Mackels en Van der Voort

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een geslaagde voorjaarstest in Spanje achter de rug ter voorbereiding op het IDM seizoen 2021.

De eerste training stond gepland op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Dit betekende voor Bastien Mackels zijn eerste kennismaking met de Yamaha R1M van SWPN en voor Melvin van der Voort zijn debuut op de Yamaha R6. Gedurende de twee testdagen liet de Belg zien dat hij veel ervaring heeft met het afstellen van motoren en dat hij snel op tempo kan komen. Voor de 15-jarige Van der Voort stond deze test voornamelijk in het teken van veel leren en zijn Supersport 300 rijstijl aanpassen naar de Supersport 600 klasse.

Vervolgens reisde het team door naar het circuit van Catalunya nabij Barcelona voor opnieuw een tweedaagse test. Zowel Mackels als Van der Voort gingen verder waar ze gebleven waren. Mackels eindigde de test met een snelle rondetijd en een goed gevoel op de Yamaha R1M. Ook Yamaha Motor Europe testrijder Raymond Schouten was aanwezig bij de tests en hij heeft Van der Voort bruikbare tips kunnen geven.


Teammanager Frank Brouwer: “Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn over deze tests. Ik wil het team een groot een compliment geven. We hebben aantal nieuwe mensen binnen het team, maar het liep onderling gelijk super. Bastien liet zien gelijk snel te zijn, maar het is ook erg prettig met hem werken en hij past ook goed binnen het team. Ik was ook onder de indruk van Melvin. Hij maakt snel stappen om zijn Supersport 300 rijstijl aan te passen naar de Supersport 600 klasse!”

Meer berichten