Logo gemeentenieuwsonline.nl

Actie Kesteren Schoon

KESTEREN - De opkomst voor de eerste actie van Kesteren Schoon, voor de Landelijke Opschoondag, was boven verwachting. Ongeveer 25 volwassenen en 25 kinderen, waarvan veel jonge gezinnen, hebben een groot gedeelte van Kesteren ontdaan van zwerfafval.

In korte tijd was al het materiaal uitgeleend en de versnaperingen, die gesponsord waren door een aantal lokale ondernemers, vonden gretig aftrek. Na het inleveren van het zwerfafval kregen de kinderen een Supporter van Schoondiploma uitgereikt. Ook de zwerfiebingokaart werd goed ingevuld. Eén veel gevonden object ontbrak er echter op de kaart: het mondkapje.

In hetzelfde weekend hebben ook vrijwilligers van de klompenpaden Marspad en Batouwepad hun inzet geleverd. Ook zij hebben ontzettend veel zwerfafval opgeruimd uit de mooie natuur die de Betuwe rijk is.

Het is jammer dat het nodig is, maar wel goed om op deze manier een inzet te leveren aan een schone leefomgeving. Een aantal zwerfafvalopruimers heeft te kennen gegeven dit vaker te willen gaan doen. "We zijn hier als zwerfafvalbrigade natuurlijk erg blij mee. Heeft u ook interesse om u in te zetten voor een opgeruimd Neder-Betuwe? Zie de Facebookpagina van de Zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe Schoon: fb.com/kesterenschoon (ook te bekijken als u geen Facebook heeft) of mail: kesterenschoon@gmail.com."

Meer berichten