Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Lastige beestjes in de tuin. (foto: Suze Peters)</p>

Lastige beestjes in de tuin. (foto: Suze Peters)

(Foto: Suze Peters)

Bewonersavond Jouw Heuvelrugtuin Lastige tuinbeestjes: van vertrappen naar vertroetelen -

RHENEN - Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen of Woudenberg? En je wilt van je tuin een Heuvelrugtuin maken? Dan is het erg belangrijk om géén gif te gebruiken tegen ‘lastige’ tuinbeestjes en plantjes. Tuinontwerper Suze Peters is een echte expert op dit gebied en vertelt je er alles over tijdens de vierde online bewonersavond op 18 maart van 20:00 tot 21:30 uur.

Onkruid en plaagdieren bestrijden zonder gif: hoe doe je dat? Tuinontwerper Suze Peters schreef er een boek over: Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Op 18 maart zal Suze aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En je gaat ze vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen!

De avond wordt geopend door Peter de Rooij, wethouder van de gemeente Rhenen.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via bit.ly/avondgifvrij

Meer berichten