Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dorpskerk Opheusden. (foto: Bart van Kleef)</p>

Dorpskerk Opheusden. (foto: Bart van Kleef)

Foto: Eigen foto (Bart van Kleef

Dorpskerk in Opheusden elke zaterdag open

OPHEUSDEN - De hersteld hervormde gemeente in Opheusden heeft de deuren van de dorpskerk alweer geruime tijd elke zaterdagmiddag open. Iedereen is welkom van 14.00 – 16.00 uur.

Er is ruimte voor ontmoeting, bezinning, bezichtiging en gesprek. “We merken dat deze openstelling tegemoet komt aan de behoeften van meerdere dorpsgenoten en mensen van elders. Soms zijn mensen gewoon geïnteresseerd in het kerkgebouw, maar vaker komt het voor dat er behoefte is aan gesprek en ontmoeting”, zegt Bart van Kleef, de voorzitter van de plaatselijke evangelisatiecommissie. "Met een groep van zo’n dertig vrijwilligers zorgen we dat elke zaterdagmiddag de kerk open is."

"Wij willen er zijn voor onze medeburgers, juist ook in deze moeilijke tijd, waar de coronapandemie voor velen ingrijpende gevolgen heeft. De beperkende maatregelen leidt soms tot grote eenzaamheid en onzekerheid. Eenzaam, omdat ontmoetingen beperkt worden, onzekerheid omdat het besmettingsgevaar soms heel dichtbij komt, of omdat iemands baan op de tocht komt te staan. Maar ook verdriet en rouw kan het gevolg zijn van een besmetting."

"Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wij zijn er voor je! Of wil je juist even een moment van bezinning en stilte, ook dat kan heel goed in dit mooie eeuwenoude gebouw. Even je gedachten laten gaan, terwijl je ogen door het gebouw dwalen. Blikken op de doopvont, dat wijst naar Gods trouw en Zijn verbond. Of naar die markante preekstoel, waar met sierlijke letters staat geschreven; “Zalig zijn degenen die het Woord Gods horen, en hetzelve bewaren. Elke zaterdag welkom!"

Meer berichten