Pop-up leesclub
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pop-up leesclub

NEDER-BETUWE - Bij Bibliotheek Rivierenland willen wij graag meer mensen enthousiast maken voor het deelnemen aan een leeskring. Want, een boek lezen is leuk, maar er vervolgens samen over praten maakt het nóg leuker. Om deze reden hebben we onlangs een eerste online ‘pop-up leesclub’ georganiseerd.

Een pop-up leesclub is een vrijblijvende leeskring. Het wordt ook vaak een ‘open leesclub’ genoemd. De samenstelling van de groep is wisselend. Dit is afhankelijk van de aanmeldingen per te bespreken boek. De leesclubs kunnen zowel in de Bibliotheek als via een online platform als Jitsi, Teams of Zoom plaatsvinden.

Voor het organiseren van deze pop-up leesclubs zoeken wij enthousiastelingen, die het leuk vinden om op vrijwillige basis mee te denken en mee te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een boekkeuze, selecteren van een thema, het opstellen van een leeswijzer of het bedenken van bespreekvragen. Ook zoeken wij mensen die de leesclub als gespreksleider willen begeleiden.

Ben je enthousiast geworden? Dan horen we dit graag voor 1 maart! Reageer door te mailen naar eugenie.carsjens@bibliotheekrivierenland.nl onder vermelding 'pop-up leesclub'.

Meer berichten