GGD Gelderland-Zuid opent vaccinatielocatie in Tiel
Logo gemeentenieuwsonline.nl

GGD Gelderland-Zuid opent vaccinatielocatie in Tiel

REGIO - GGD Gelderland-Zuid heeft in de tweede helft van februari een derde vaccinatielocatie in de regio klaar. Deze vaccinatielocatie met 14 priklijnen komt aan de Biezenwei 2 in Tiel.

De GGD betrekt een leegstaand pand, dat bestaat uit kantoorruimte en een grote hal. In deze hal komen veertien priklijnen. De voorbereidingen zijn in volle gang waaronder de aanvraag van een omgevingsvergunning, dat gebeurt in goede samenwerking met de gemeente Tiel. Als alles volgens planning verloopt en er voldoende vaccin beschikbaar is zal de GGD de eerste prik op 18 februari zetten. Hiervoor wordt momenteel personeel getraind en ingewerkt.

Overige vaccinatielocaties

De GGD startte op 15 januari met vaccineren aan de Havenweg 4 in Wijchen. Deze locatie heeft een capaciteit van acht priklijnen. Vanaf 3 februari wordt er gevaccineerd in Culemborg (Bellweg 50, drie priklijnen). En vanaf 18 februari hoopt de GGD dus met vaccineren te kunnen starten aan de Biezenwei 2 in Tiel.

Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor nog twee vaccinatielocaties in de regio. Dit om verspreid over de regio voldoende locaties te hebben om zodra er meer vaccin is flink op te kunnen schalen.

Iedereen komt aan de beurt
Op www.corronavaccinatie.nl staat informatie over wie wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Wie aan de beurt is ontvangt via de post een uitnodiging van het RIVM.

Meer berichten