Op weg naar een duurzaam Rivierenland ‘Swipe’ mee en laat je stem horen

Algemeen

NEDERBETUWE - Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet urgent. Wat vinden de inwoners van de regio Rivierenland? Met Swipocratie krijgen alle inwoners van de acht gemeenten in de regio Rivierenland de mogelijkheid om mee te praten over de energietransitie.

Regio Rivierenland wil samen met de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren, Tiel, Neder-Betuwe en West Maas en Waal inwoners actief betrekken in de discussie rondom duurzame energie. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in slechts drie minuten aangeven wat ze vinden van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken.

Naast het swipen, is het voor deelnemers ook mogelijk om aanvullende informatie mee te geven en zich op te geven voor een nieuwsbrief. Zo blijven inwoners ook na het swipen betrokken en op de hoogte. Swipen kan van 22 januari tot en met 14 februari via rivierenland.swipocratie.nl.

Swipocratie: snel, makkelijk en visueel

Het bereiken van inwoners via Swipocratie is bewezen succesvol. Het geheim? Met Swipocratie geven inwoners op een snelle, makkelijke en visuele manier hun mening. Bovendien is Swipocratie zo ontworpen dat het gemakkelijk te gebruiken en te delen is via de telefoon. Tegenwoordig het meest gebruikte scherm.

Energietransitie

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in regio Rivierenland. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Hiervoor maken we samen een plan: een regionale energiestrategie (RES). Een soort kijkje in een toekomst waarin jij in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in jouw gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt.

Uitgelicht

Digitale krant