Vergroot uw weerstand tegen corona
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vergroot uw weerstand tegen corona

RHENEN - Waar gaan we heen met ons leven nu de Lockdown weer drie weken verlengd is? Bovendien zijn er nieuwe virusmutaties uit Engeland gedetecteerd die een hogere besmettingsgraad kennen. Wat kunnen we zelf doen om onze weerstand te vergroten, om ons immuunsysteem te versterken?

Ondertussen is het besef in de samenleving groeiende: een gezonde leefstijl! Waar gaat het over bij een gezonde leefstijl? U kunt denken aan gezonde (onbewerkte, natuurlijke)voeding. Verse groente, vers fruit en beperking van voeding met toegevoegde suikers en zoetstoffen is de kern. Voldoende vitamines en mineralen is van groot belang. De helft van de Nederlandse samenleving is te zwaar. De overdaad aan vetcellen maakt u kwetsbaar voor virussen, bacteriën, schimmels en gisten. Die zitten per definitie in ons ecosysteem, maar bij verzwakte weerstand kunt u er ziek van worden.

Daarnaast is voldoende bewegen van groot belang. Veel mensen leiden een voornamelijk zittend leven. Een goede bloedcirculatie, goed gebruik van uw spieren en gewrichten, verse zuurstof van buiten helpen uw weerstand te vergroten. Vooral in de bossen om ons heen. Uit Japans onderzoek blijkt dat bomen een stofje (phytonciden) uitscheiden . Als mensen in een bos lopen, ademen ze die phytonciden in. Dat zorgt voor een versterking van het immuunsysteem, een lagere bloeddruk en hartslag en minder stresshormonen. Daarom zijn mensen die meer tijd in de natuur doorbrengen in het algemeen minder vatbaar voor ziekte, neerslachtigheid en depressie. De Japanners noemen het 'shinrin-yoku', een soort 'bosbaden', dat helpt te ontstressen.

Over stress, een goede nachtrust en regie op een gezond leven volgen later bijdragen.
Wilt u ondersteuning in het verbeteren van een gezonde leefstijl en is uw BMI boven de 30? Het is opgenomen in uw basisverzekering zonder bijbetaling. Vraag uw huisarts om een verwijzing.

Meer berichten