Stichting Onky Donky heeft veel nieuws te vertellen!
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Stichting Onky Donky heeft veel nieuws te vertellen!

RHENEN - Stichting Onky Donky organiseert voor kinderen die beperkt worden in het kind zijn een onvergetelijke dag in het Onky Donky huis gevestigd in Ouwehands Dierenpark.

Op 30 november heeft stichting Onky Donky een persmoment georganiseerd. Dit omdat ze veel nieuws te vertellen hebben en een noodzakelijke actie starten! Zo mochten zij nieuwe ambassadeur rapper Dani Apeldoorn en 'Goede vriend' Kim-Lian van der Meij introduceren. Ook heeft iedereen kennis mogen maken met de nieuwe mascotte Fonkel en zijn lied 'Fonkel, jij bent mijn vriend' ingezongen door Kim-Lian van der Meij & Dani Apeldoorn. Bovendien heeft Giedo van der Garde een basisscholenactie gestart in de provincies Gelderland, Utrecht en al het speciaal onderwijs in Nederland.

Stichting Onky Donky heeft de afgelopen tijd nog meer ervaren hoe belangrijk en waardevol een dagje uit in het Onky Donky huis en Ouwehands Dierenpark is. Even ontspannen en even hun zorgen opzij zetten.

In bijna elke klas in Nederland zitten wel één of meerdere kinderen die beperkt worden in het kind zijn en waarvoor een dag zoals dit hard nodig is. De scholen hebben een informatiekit ontvangen met hierin een brief voor de ouders/leerlingen, link naar actieplatform en een lespakket over Onky Donky genaamd ‘'Fonkel, elk kind is uniek en mooi'. Het lespakket sluit hiermee aan op kerndoelen 34 en 37 van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). Lees meer op: www.onkydonky.nl/scholenactie. Vanaf februari worden alle scholen na gebeld en zal de actie verder uitgerold worden.

Meer berichten