opbrengst oude apparatuur voor Riding4Nick
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Op de foto van links naar rechts: Henk Zomerdijk, voorzitter van de vereniging, Nick Kuus, Esther Zeeman en Auke Kuus. (foto: Jan Derksen)</p>

Op de foto van links naar rechts: Henk Zomerdijk, voorzitter van de vereniging, Nick Kuus, Esther Zeeman en Auke Kuus. (foto: Jan Derksen)

(Foto: Jan Derksen)

opbrengst oude apparatuur voor Riding4Nick

IJZENDOORN - Onlangs is het vernieuwde dorpshuis in IJzendoorn gereed gekomen. Het dorpshuis heet vanaf nu Gerrit van Riemsdijk Huis. Het dorpshuis is grondig gerenoveerd en ook alle apparatuur is vernieuwd.

Het bestuur van de vereniging, die eigenaar is van het dorpshuis, heeft de oude apparatuur en andere spullen waarvoor in het vernieuwde gebouw geen plaats meer was, niet met het grof vuil meegegeven maar opgeslagen in een loods. Enkele machines zijn door leden van het bestuur opgeknapt en toen het zeker was dat voor deze spullen geen plaats meer was in het nieuwe dorpshuis, heeft het bestuur besloten om de spullen op Marktplaats aan te bieden en de opbrengst te schenken aan het 'Duchenne Parent Project'.

Duchenne spierdystrofie is een tot op heden ongeneeslijke ziekte waarbij het spierstelsel wordt afgebroken. De missie van het Duchenne Parent Project is een beter en langer leven voor iedereen met Duchenne. Dit probeert men te realiseren door financiering van onderzoek naar medicijnen, het verbeteren van de zorg en initiëren en sponsoren van ontwikkeling van hulpmiddelen voor Duchenne-patiënten.

Het bedrag van 1770 euro is door de voorzitter Henk Zomerdijk overhandigd aan teamcaptain Nick Kuus van het team Riding4Nick (zie de site riding4nick.nl). Dit team werft fondsen voor het Duchenne Parent Project door onder andere deelname aan mountainbike-tochten. Omdat deze tochten dit jaar door Covid-19 niet door konden gaan, is dit bedrag extra welkom.

Meer berichten