Wethouder Barth van Eeten spuit het erste logol Meld Geweld op straat als start van Orange the World in Rhenen.
Wethouder Barth van Eeten spuit het erste logol Meld Geweld op straat als start van Orange the World in Rhenen.

Steun in de rug van vrouwen die geweld ervaren Orange the World

Algemeen

RHENEN - “Voor alle vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van geweld is de acties Orange the World een steun in hun rug. Ze weten zich gezien, ze doen er toe. Dat is het belang van jullie actie. Daar ben ik, als wethouder, maar ook als persoon, graag deelgenoot van.”

Aan de voet van een oranje verlichte Cuneratoren startte wethouder Barth van Eeten actie Orange the World in Rhenen. De campagne is onderdeel van een wereldwijde actie van de Verenigde Naties: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes. Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal neemt, als onderdeel van Soroptimist International, het voortouw in de activiteiten.

Namens de Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal overhandigde de voormalig wethouder Simone Veldboer aan haar opvolger de Stop Geweld-vlag die de komende tien dagen op het gemeentehuis wappert. Waarna Barth van Eeten het eerste logo 'Meld Geweld' met milieuvriendelijke, oranje krijtverf op straat spoot.

Dit logo verschijnt de komende dagen op meer plaatsen in Rhenen. Het doel is om het taboe op het melden van geweld weg te nemen. Meedoen aan deze actie kan: op www.orangetheworld.nl is er mogelijkheid tot het tekenen van een petitie. Deze wordt na afloop van de campagne op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, aangeboden aan ministers en de Tweede Kamer.

Omdat, zoals de wethouder betoogde: “We altijd weer opnieuw aandacht moeten vragen voor het feit dat geweld niet normaal is en moet stoppen”.

Uitgelicht

Digitale krant