Afbeelding

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Algemeen

RHENEN - Ieder jaar worden er op 10 december wereldwijd brieven geschreven aan tien autoriteiten. Alle briefschrijvers samen voeren de druk op voor vrijlating van mensen die onterecht vastzitten, voor bescherming van mensen die vanwege hun activisme worden bedreigd en voor gerechtigheid van slachtoffers van gruwelijke misdrijven.

Amnesty Internationale organiseert ook in ons land een grote schrijfactie: Write for Rights. De Amnestygroep in Rhenen geeft een ieder gelegenheid mee te doen met brieven schrijven in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1, op donderdag 10 december van 10-12 uur en van 14.00-16.00 uur.

"Natuurlijk werken we volgens de regels die gelden bij de bestrijding van het Coronavirus. Zo maakt de werkgroep eenpersoonspakketjes, waarin alles zit wat u nodig heeft om twee brieven te schrijven. Dat schrijven kan op gepaste afstand gebeuren in zaal 1, maar u kunt ook één of meerdere pakketjes mee nemen naar huis om daar te schrijven.

Wanneer u liever een pakketje thuisbezorgd wilt hebben, kan dat ook. Geeft u dat dan even op bij ondergetekende. Helpt u alstublieft met brieven schrijven? Iedere brief die geschreven wordt doet ertoe!", namens de Amnestygroep Rhenen, Yvonne Seijers, 0317 613370.

Uitgelicht

Digitale krant