Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ontmoetingskerk. (foto: Bert K&auml;mink)</p>

Ontmoetingskerk. (foto: Bert Kämink)

(Foto: Bert Kämink)

Vermaarde vrouwen of moordwijven?

RHENEN - Op donderdag 3 december om 20:00 uur is in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen de lezing Vermaarde vrouwen of moordwijven?

"Bijbelse vrouwen, kent u ze? Maria, moeder van Jezus, zal wel bekend zijn. Maar hoe zit het met Maria’s nieuwtestamentische naamgenoten waarover een Babylonische spraakverwarring is ontstaan? Ook in het Oude Testament komen we bijzondere vrouwen tegen. Sommige bekend, andere nauwelijks, of zelfs apocrief, zoals Judith. Allen hebben zich onderscheiden, hun verhaal is opgetekend, zij zijn in de kunst vereeuwigd. Marijke van Dijk, kunsthistoricus en kunstenaar (www.marijkevandijk.nl) neemt u mee op reis door de kunstgeschiedenis om te zien hoe Bijbelse vrouwen verbeeld worden in prachtige, ontroerende, soms schokkende en onbegrijpelijke kunstwerken. Neem pen en papier mee, want we starten met een kleine test van uw Bijbelkennis!"

                        
"In verband met coronamaatregelen moeten we wel vragen u van te voren aan te melden, met vermelding van het aantal personen en een telefoonnummer. Wij ontvangen maximaal dertig mensen, wanneer het vol is, krijgt u daarvan bericht.
Aanmelden kan via tov@pknrhenen.nl."

Meer berichten