Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dorpskerk Opheusden. (foto: Bart van Kleef)</p>

Dorpskerk Opheusden. (foto: Bart van Kleef)

Foto: Eigen foto (Bart van Kleef

Dorpskerk elke zaterdag open!

OPHEUSDEN - Vanaf zaterdag 21 november is de oude Dorpskerk van Opheusden elke zaterdagmiddag geopend. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Er is ruimte voor gesprek, voor een moment van bezinning. Juist in deze moeilijke tijd waar ontmoetingen beperkt mogelijk zijn wil de hersteld hervormde gemeente hiervoor ruimte bieden.

Sinds juli was de kerk eens in de twee weken op zaterdagmiddag, open. In de afgelopen zomerperiode hebben we verschillende mensen uit ons dorp en daarbuiten mogen ontmoeten, vertelt de voorzitter van de evangelisatiecommissie, Bart van Kleef. In de achterliggende maand hebben we ons bezonnen hoe we hier verder mee wilden gaan. De toenemende besmettingen was voor ons een moment om even de deuren te sluiten. Echter, we hebben geproefd dat juist in deze periode een ‘Open kerk’ waardevol is. Daarom hebben we besloten de kerkdeuren nu elke week open te stellen.

Mensen die zich eenzaam voelen maar ook voor mensen die levensvragen hebben, nu alles anders is en onzeker lijkt door de coronamaatregelen, zijn van harte welkom. Wij hebben een open oor, maar ook een open Bijbel, van waaruit we met de belangstellenden graag het gesprek aan gaan. De Bijbel heeft een hoopvolle boodschap in deze moeilijke tijden. Kom gerust eens binnen. Natuurlijk houden we ons aan de geldende RIVM-maatregelen.

Meer berichten