Logo gemeentenieuwsonline.nl

VoorleesExpress Rhenen zoekt vrijwilligers!

RHENEN - De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang kom je als vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Je introduceert het voorleesritueel bij het gezin. Ook gaat de vrijwilliger aan de slag met taalspelletjes en liedjes zingen.

We stellen ouders daarmee in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren op hun eigen manier en in hun eigen taal. De ouders krijgen handvatten om taal een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Mocht het vanwege maatregelen rondom Corona niet meer mogelijk zijn om bij een gezin thuis af te spreken, dan is het een pre als je uit de voeten kunt met digitale middelen.

Training en begeleiding

Naast persoonlijke begeleiding krijg je toegang tot Mijn.VoorleesExpress. Daar kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen en via de VoorleesExpress Vraagbaak advies vragen aan andere vrijwilligers.

Benieuwd? Neem dan contact op via: 06 11645224 of voorleesexpress@bibliotheekzout.nl.

Meer berichten