(foto: Andrea P.)
(foto: Andrea P.)

Geluidsoverlast, hoe voorkom je dat?

Algemeen

RHENEN - Nu we met zijn allen meer thuis zijn, zien en horen we meer van elkaars buren. Dat kan prettig zijn; buren doen boodschappen voor elkaar en helpen elkaar als dat nodig is.

Maar er kunnen ook irritaties ontstaan, door geluidsoverlast bijvoorbeeld. Geluidsoverlast is een veel voorkomend probleem bij buren.

Tips:
-Wees je bewust dat de geluiden van bijvoorbeeld muziek, een blaffende hond, het dicht slaan van deuren, wasmachine, schuiven van stoelen door kunnen dringen naar de buren. Kleine aanpassingen zoals viltjes onder de stoelen, sloffen aan en zachtjes de trap oplopen kunnen voor de buren veel verschil maken. Wil je graag zo nu en dan de muziek lekker hard horen, doe dan een koptelefoon op.
- Ga je verbouwen in je huis, meld dit dan bij de buren en laat weten dat je je er van bewust bent dat dit overlast betekent voor hen. Houd bijvoorbeeld rekening met de bedtijd van kinderen.
- Ben je geirriteerd? Wacht even tot je weer rustig bent en vertel je buren op kalme manier waar je last van hebt, dan komt de boodschap beter over.

Voor meer tips over hoe om te gaan met je buren: www.problemenmetjeburen.nl

Komje er niet uit met je buren, dan kan Buurtbemiddeling helpen. Op de website van Welzijn Rivierstroom kan je meer lezen over Buurtbemiddeling.

Je kan contact opnemen met Buurtbemiddeling via de website van Welzijn Rivierstroom het contactformulier invullen: https://www.welzijnrivierstroom.nl/gemeente-rhenen/buurtbemiddeling-rhenen/wilt-u-buurtbemiddeling of neem contact op met Jolanda Huizinga jolandahuizinga@welzijnrivierstroom.nl of 06 47547277.

Uitgelicht

Digitale krant