(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Sinterklaas komt niet naar Opheusden

Algemeen

OPHEUSDEN - Er zal in 2020 geen intocht van Sint en Piet zijn in Opheusden. De voorbereidingen waren in een vergevorderd stadium, een coronaprotocol was opgesteld en de organisatie was enthousiast.

Maar het blijkt dat ook kinderen een vaste zitplaats moeten krijgen op 1,5 meter van elkaar en deze regel gooit roet in het Sinterklaasfeest van dit jaar. “Heel jammer, maar gezien de huidige situatie rondom het coronavirus is dit de enige juiste beslissing", aldus de organisatie.

Helemaal Opheusden voorbij gaan Sint en Pieten niet, want de jaarlijkse kleurwedstrijd gaat wel door. Ook dit jaar zijn hierbij weer mooie prijzen te winnen. Meer informatie zal snel op de website en social media kanalen van de intocht volgen.

Daarnaast zijn er rondom pakjesavond ook coronaproof huisbezoeken mogelijk vanuit 'HuureenSint'. De Sint en Pieten zijn te boeken voor een (live) digitaal huisbezoek en in de regio komt er ook nog een Piet aan de deur met wat lekkers en de eventuele cadeau’s. Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht op www.HuureenSint.nl. De helft van de opbrengst gaat naar de Sinterklaasintocht in Opheusden.

Uitgelicht

Digitale krant