DFS viert een goal van Mark van Burken. (foto: René Roelofs)

DFS maatje te groot voor Kesteren

Algemeen

OPHEUSDEN - DFS liet er vandaag geen gras over groeien in de derby tegen Kesteren.

Nadat een ingekopte bal van spits Van Burken voor de lijn weggewerkt kon worden kreeg Kesteren aan de overzijde hun beste kans van de wedstrijd. Vanuit een vrije trap kon een speler vogeltje vrij inkoppen. Doelman Tomatala voorkwam echter met een wereldsave een achterstand. Vervolgens vonden Van Dam en aanvoerder Van Osenbruggen doelman Van Ewijk op hun pad. Nog voor het eerste kwartier om was moest dezelfde doelman vissen nadat Van Dam de bal binnen streepte,1-0 Iets na het half uur schoot Melvin van Osenbruggen vanuit een vrije trap de 2-0 binnen. DFS raasde in de slotfase van de eerste helft over de bezoekers heen. Via twee goals van spits Van Burken werd de russtand va 4-0 bereikt.

Doelman van Ewijk voorkwam direct na de rust al grotere schade door een inzet van Van Burken te keren. Zeven minuten na de rust was het echter wel raak toen Van Burken zijn hattrick complementeerde, 5-0. DFS domineerde tegen een onmachtig Kesteren dat vooral via hun keeper de lange bal hanteerde. Via een typische ‘Van Burken’ goal schoot de op dreef zijnde spits zijn kwartet vol, 6-0. Kesteren wilde niet meer en speelde de bal plichtmatig rond terwijl DFS het wel prima vond en de tegenstandermet 6-0 terug naar huis stuurde.

Opstelling: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen (53. Xander Breunissen), Julian de Wit (61.Tom Brienissen), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen, Ritchie Meuzer, Mark van Burken, Joost van Dam (46.Otto van Setten).