Logo gemeentenieuwsonline.nl
Beschermende hand.
Beschermende hand.

IVN Klimaatcursus: De Groene Verandering

RHENEN - Als je benieuwd bent naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken voor onze planeet, dan is de cursus De Groene Verandering misschien wat voor jou!

In de cursus wordt klimaatverandering in een breed perspectief geplaatst met verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. Naast informeren heeft deze cursus het doel om mensen te activeren door ze handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Je gaat met kennis over de ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid zelf een actieplan opstellen. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om met een positieve, duurzame houding jouw omgeving te beïnvloeden.

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Ede en in Veenendaal. De eerste bijeenkomst op 6 oktober geeft een inleiding over klimaatverandering en hoe de cursus in elkaar steekt. De cursus wordt gehouden op locatie in Ede en Veenendaal in de maanden november en januari tot maart.

Maximum aantal deelnemers: 15. Kosten: 60,00 euro (IVN-leden 50,00). Aanmelden en meer informatie over deze cursus: Ida Marsman (imarsman@xs4all.nl) en Lia Hemerik (lia.hemerik@wur.nl).

Meer berichten