Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ricardo Brink in actie op de Lausitzring. (foto: SWPN)
Ricardo Brink in actie op de Lausitzring. (foto: SWPN) (Foto: )

Ups en downs voor SWPN op de Lausitzring

BETUWE - Ricardo Brink heeft zijn beste weekend tot nu toe in het IDM Superbike seizoen achter de rug. De coureur van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind reed naar negende en tiende plaats in de races op de Lausitzring. Sander Kroeze en Melvin van der Voort hadden minder geluk in hun wedstrijden en verloren belangrijke punten in hun strijd om het kampioenschap.


Ricardo Brink was gedurende de IDM Superbike trainingen zoekende naar het juiste gevoel en ritme. Hij was veertiende na de kwalificaties in het zeer competitieve startveld. Na een goede start lag de 22-jarige coureur elfde. Hij wist nog twee rijders te passeren en sloot zijn sterke optreden met een negende plaats af. Dit betekende dat hij in de tweede race vanaf de tweede startrij mocht vertrekken. In de tweede race eindigde hij opnieuw in de top-tien.

Sander Kroeze wist in samenwerking met het team een goede aanpassing door te voeren na afloop van de vrije trainingen. Tijdens de kwalificatie plaatste hij zich als vijfde. In de eerste race eindigde hij als derde. Helaas ging door een crash in de tweede race kostbare punten verloren. Een erg dure nulscore, hij staat nu vierde in het kampioenschap.

Melvin van der Voort plaatste zich als zevende tijdens de kwalificatie. In de eerste race had Van der Voort het geluk niet aan zijn zijde. De coureur uit Ede reed vooraan in de drukke kopgroep, in de derde ronde crashte hij. In de tweede race wist hij wel punten te scoren. Hij finishte op een zevende plaats. Hij staat op een gedeelde derde plaats in het kampioenschap met een achterstand van achttien punten op de nummer één.

Meer berichten