Videovergadering medewerkers RAR. (foto: RAR)
Videovergadering medewerkers RAR. (foto: RAR) Foto: RAR

Meebouwen aan de Coronacollectie?

Algemeen

NEDER-BETUWE - Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. Om latere generaties te laten zien hoe het is om te leven tijdens een pandemie, bouwt het Regionaal Archief Rivierenland aan een Coronacollectie.

"Daarbij hebben we jouw hulp nodig! Wat zoeken we? Zowel fysiek als digitaal materiaal is welkom: foto’s, films, notulen, verslagen, dagboekfragmenten, whatsappwisselingen, krantenartikelen… Denk aan materiaal over: Beelden van de impact van het coronavirus op het straatbeeld en het persoonlijk en zakelijk leven, zoals videovergaderingen, beertjes in vensterbanken, bijeenkomsten op 1,5 meter afstand, ‘balkonfeestjes’; coronamaatregelen in bijvoorbeeld winkels, bedrijven en verenigingsgebouwen; corona-sfeeracties, zoals klappen voor de zorg, kunstacties en -manifestaties, steunbetuigingen die je als zorgmedewerker hebt gekregen."

"We ontvangen al het materiaal bij voorkeur via het formulier op bit.ly/coronacollectie.Voor vragen: Stuur een mail naar coronacollectie@rarivierenland.nl of bel 0344 61230 en vraag naar iemand van het team Coronacollectie. Samen komen we er zeker uit."

Uitgelicht

Digitale krant