Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Erik Helmers)
(foto: Erik Helmers) (Foto: )

Kunstenaar van het jaar in Rhenen

RHENEN - Ook werd dit jaar in Rhenen de verkiezing van 'Kunstenaar van het Jaar 2020' gehouden.

Tijdens Open Monumentendag op 12 september vond in de Cunerakerk een expositie plaats van kunstenaars die meededen aan de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2020. De kunstenaars maakten speciaal voor deze verkiezing een kunstwerk op het nationale thema van Open Monumentendag 2020, 'LeerMonuMenten'.

Vijftien deelnemers deden mee aan deze verkiezingsexpositie. De jury bestond uit Jan Huibers, kunstexpert en veilingmeester, Barth van Eeten wethouder Cultuur gemeente Rhenen, Antonie den Ridder, beeldend kunstenaar en Maike Woldring, directeur Stadsmuseum Rhenen. Zowel twee-dimensionaal als driedimensionaal werk waaronder schilderijen, foto’s, gedichten, brons, steen en glas.

Na een uitgebreide beoordeling van de diverse werken is de jury tot het eensluidend oordeel gekomen dat Mascha Bossuyt zich 'Kunstenaar van het jaar 2020' mag noemen. Mascha won met haar kunstzinnige installatie ‘Reisverslag, Reflectie op de mens als lerend wezen’ en kreeg tijdens de slotavond van deze dag symbolisch haar plaquette (de echte is nog in de maak) overhandigd. Zodra de 'echte' gereed is zal die vervolgens worden opgehangen in de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum.

De tweede prijs was voor de winnaar van vorig jaar Pauline Vroom en de derde prijs voor Sandra Pot. De gelukkige was ontzettend verrast en blij met deze eervolle titel en hield een mooie en ontroerende speech.

Meer berichten