Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bijen op de hei op de Veluwe. (foto: Rob Moret)
Bijen op de hei op de Veluwe. (foto: Rob Moret) (Foto: )

Bijen reizen naar huis...

RHENEN - Ondanks corona gaat het bijen leven in de natuur gewoon door. Zonder bijen worden alle mensen ziek. Bijen zorgen dat er fruit aan de bomen hangt. Wij eten fruit en daar van blijven we gezond door de vitamines die we eten.

Ook dit jaar zijn de imkers van 'Om en BIJ Rhenen' weer gaan reizen. Eerst naar de bloeiende boomgaarden in het voorjaar in de Betuwe. De bijen zorgen voor de bevruchting in de boomgaarden en maken heerlijke honing. In juli was de bijenmarkt in Veenendaal, voorheen de grootste bijenmarkt van Europa. In augustus reizen de imkers met de bijen naar de heidevelden op de Veluwe.

De imkers van 'Om en Bij Rhenen' brachten hun kasten naar de heide op de Veluwe tussen Vierhouten en Vaassen.

Het vervoer van de bijen moet altijd 's-nachts gebeuren, want dan zijn al de bijen in de kast. Vorige week werden de kasten weer naar huis gehaald. "Om 5.00 uur vertrokken we uit Rhenen en om 9.00 uur stonden de kasten weer thuis in de bijenstal. Nu kan de heerlijke heide honing worden geslingerd. De bijen moeten worden ingewinterd en ontvangen 13 kilogram suiker opgelost in water. Het bijenseizoen zit er weer op.

Meer berichten