Logo gemeentenieuwsonline.nl
Sander Kroese in actie op de Sachsenring. (foto: SWPN)
Sander Kroese in actie op de Sachsenring. (foto: SWPN)

Podium en vierde plaatsen voor SWPN op de Sachsenring

NEDER-BETUWE - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft twee bewogen racedagen op de Sachsenring achter de rug.

Ricardo Brink had met zijn Yamaha R1 een goede openingsronde, zowel bij de eerste start als bij de herstart na een rode vlag situatie. Brink streed in een groep met sterke rijders voor de achtste plaats en kwam als elfde over de finish. In de tweede race had Brink het iets lastiger om zijn banden te managen. Wel wist hij als leider van de groep op plaats twaalf over de finish te komen.

De 18-jarige Sander Kroeze had in de eerste manche niet zo’n goede start en moest hij zich eerst naar voren zien te werken. In het tweede deel streed Kroeze voor de laatste podiumplaats en finishte als vierde. In de tweede manche kon Kroeze zich in de openingsfase mengen om de koppositie, maar moest hij later lossen. Net als in de eerste race kwam de jonge coureur als vierde over de finish.

In de IDM Supersport 300 klasse mocht Melvin van der Voort vanaf de voorste startrij vertrekken. De 15-jarige coureur pakte kopstart en streed om de overwinning, totdat hij in de voorlaatste ronde onderuit ging. De rijder achter Van der Voort had geen kans om hem te ontwijken en crashte ook. Er kwam een rode vlag en hierdoor werd de coureur uit Ede als derde geklasseerd. In de tweede race pakte Van der Voort opnieuw kopstart en reed in de openingsfase aan de leiding. Gedurende de race kreeg hij last van zijn bezeerde lichaam en dat moest hij in het tweede deel van de race bekopen. Na een sterk begin viel hij terug naar een negende plaats bij de finish.

De volgende wedstrijd is op de Lausitzring.

Meer berichten