Kees de Heer (IVN Amersfoort en Geopark Heuvelrug) vertelt op 23 september alles over het ontstaan en de bijzonderheden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. (foto: Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht)
Kees de Heer (IVN Amersfoort en Geopark Heuvelrug) vertelt op 23 september alles over het ontstaan en de bijzonderheden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. (foto: Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht)

Bewonersavond Jouw Heuvelrugtuin op 23 september ‘Een stukje Nationaal Park in jouw tuin'

Algemeen

RHENEN - Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen? En je wilt van je tuin een echte Heuvelrugtuin maken? Dan wil je vast meer weten over hoe je dit doet!

"Tijdens de eerste online Bewonersavond op 23 september van 20:00 tot 21:30 hoor je dat. Ook vertellen we je meer over het Nationaal Park. Hoe het is ontstaan, welke grondsoorten er zijn en waar je deze vindt. Kees de Heer (IVN Amersfoort en Geopark Heuvelrug) vertelt je er alles over."

Naast de bodem, kom je meer te weten over de planten en dieren die voorkomen in het Nationaal Park – en hoe je hen een warm welkom kunt geven in jouw Heuvelrugtuin. Bijvoorbeeld met goed voedsel, water, nestgelegenheid, ‘onkruid’ en rommelige hoekjes. En wie kan dat beter uitleggen dan Rutger Zeijpveld, ecoloog bij Staatsbosbeheer. Natuurlijk is er alle gelegenheid om je eigen vragen te stellen aan Kees en Rutger. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden!

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden via de webpagina bit.ly/heuvelrugtuin .

De volgende Heuvelrugtuin Bewonersavonden zijn op 29 oktober (thema water) en 25 november (thema insecten en dieren).

Wat is een Heuvelrugtuin?

Een Heuvelrugtuin ligt binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, of grenst eraan. En hij is minstens zestig procent groen, gifvrij, gastvrij voor vogels en insecten en vol met planten uit de omgeving. wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Kijk voor tips op www.jouwheuvelrugtuin.nl!

Rutger Zeijpveld (Staatsbosbeheer) zal op 23 september uitleggen hoe je met jouw Heuvelrugtuin de planten en dieren een mooie plek kunt geven! (foto: Staatsbosbeheer)

Uitgelicht

Digitale krant