Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jonge vleermuizen op een hand. (foto: Hans Huitema)
Jonge vleermuizen op een hand. (foto: Hans Huitema) (Foto: )

Nacht van de Vleermuis op landgoed Hemmen

HEMMEN - Op 28 augustus (de landelijke Nacht van de Vleermuis) geeft Hans Huitema een lezing met aansluitend een excursie over vleermuizen op het Landgoed Hemmen. De lezing begint om 19.30 uur in De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen; aansluitend rond 20.45 uur is er een excursie.

Hans is bioloog en werkzaam als ecologisch hovenier en zelfstandig vleermuisonderzoeker. Als lid van de Vleermuiswerkgroep Gelderland is hij als geen ander bekend met de vleermuizen van Gelderland. In zijn interactieve presentatie met filmpjes en geluiden zal hij ingaan op leefwijze en voorkomen van vleermuizen in Nederland in het algemeen en in Gelderland in het bijzonder. De lezing en excursie zijn geschikt voor jong en oud. Tijdens de excursie over het landgoed Hemmen zullen we gewapend met zaklamp en batdetector (waarmee we de sonargeluiden van vleermuizen hoorbaar maken) vleermuizen gaan ontdekken (als het weer meezit).

Vleermuizen zijn de meest fascinerende en tegelijkertijd meest verguisde dieren van ons land. Geen diergroep waar zoveel hele en halve waarheden over de ronde doen dan vleermuizen. Ze zuigen bloed, ze vliegen in je haren, ze zijn blind noem-maar-op. Onbekend maakt onbemind. En dat is jammer want vleermuizen doen alleen vliegen kwaad. En wie ze in handen gehad heeft weet dat het letterlijk de meest aaibare diertjes zijn van onze omgeving. Ze hebben het behoorlijk zwaar in ons land waar natuur versnippert, wegen worden verdubbeld en tuinen verhard worden. Ze kunnen onze aandacht (en liefde) dan ook goed gebruiken. In verband met de 1,5 meter maatregel moet men zich van te voren aanmelden op info@cnmehemmen.nl.

Meer berichten