Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ariane Toffel en Georg Wagner (foto: PR Cuneragilde)
Ariane Toffel en Georg Wagner (foto: PR Cuneragilde)

Beiaardconcerten door Ariane Toffel & Georg Wagner

RHENEN - Op zaterdag 8 augustus 16:00 – 17:00 uur wordt de beiaard van de Cuneratoren bespeeld door het Duitse echtpaar Ariane Toffel en Georg Wagner. Het is het tweede beiaardconcert in de reeks van vijf concerten op iedere zaterdag in de maand augustus.

De Duitse echtelieden volgden hun opleiding in Nederland aan het Nederlandse Beiaardcentrum in Amersfoort. Samen werden ze benoemd tot stadsbeiaardiers van Aschaffenburg en zijn verantwoordelijk voor het jaarlijkse Beiaardfestival in augustus. Daarnaast zijn ze stadsbeiaardiers van Bonn-Bad Godesberg.

In Rhenen spelen zij als duo quatre-mains, maar ook solo. Het echtpaar koos voor een gevarieerd programma, waaronder muziek van Nederlandse componisten. Ariane Toffel speelt Variaties over een Fries Volksliedje van Piet Post en Lullaby van Leen ’t Hart. Georg Wagner speelt solo muziek van Handel (1685 – 1750), Entrance of the queen of Sheba en Passacaglia. Samen spelen ze de Godesberg-Suite en Walzer. Zij sluiten af met de spectaculaire Dans Macabre van Camille Saints-Saens (1835-1921). Hun volledige concertprogramma kan ingezien worden op www.cuneragilde.nl.

De beiaardconcertenreeks wordt georganiseerd door het Cuneragilde in Rhenen. Met financiële hulp van donateurs. De concerten zijn gratis te beluisteren op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk of op een terras in het centrum. Wilt u samen luisteren onder het genot van een glas wijn? Er is een gratis luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum (ingang via het poortje aan de Markt).

Meer berichten