Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gids Dick Verkaar vertelt over de groene omgeving. (archieffoto uit 2019: Pieter de Vries)
Gids Dick Verkaar vertelt over de groene omgeving. (archieffoto uit 2019: Pieter de Vries) (Foto: )

Veel animo voor excursies Grebbeberg

RHENEN - De vorige week begonnen serie cultuurhistorische excursies op de Grebbeberg lijkt een schot in de roos. De twee wandelingen waren snel volgeboekt, ook al omdat er in verband met het coronavirus een maximum aantal deelnemers geldt voor deze gezinsuitjes.

Komende woensdagavond is de tweede excursie in een reeks van zes zomeravondwandelingen. Tot eind augustus nemen gidsen van het Cuneragilde hun gasten elke woensdagavond anderhalf uur mee door de bossen.

Behalve over flora en fauna vertellen ze ook over de roemruchte historie van deze befaamde en beruchte berg. En ook over de mysterieuze walburg, de grootste en oudste van ons land. In de avondschemering is dat een sfeervolle plek om ook te vertellen over die raadselachtige middeleeuwse Cuneralegende, die zich mogelijk hier afspeelde.

De route gaat vooral over bospaden en is helaas ongeschikt voor rolstoelen. Honden zijn verboden in dit natuurgebied. Informatie: cuneragilde-rhenen.nl. De wandelingen beginnen om 19.30 uur. Kosten: vijf euro per persoon; tot 12 jaar drie euro. Reserveren moet en kan tot 24 uur voor de excursie: 06 16787501. Dan wordt verteld waar de start is.

Meer berichten