Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Amerongse Bos. (foto: Bram Blom)
Het Amerongse Bos. (foto: Bram Blom) (Foto: )

Publiekswandeling Amerongse Bos

REGIO - Het voorjaar ligt al weer even achter ons. De zomer laat zien dat de bomen en planten weer volop in hun groei en bloei zijn gekomen. Altijd weer een lust voor onze zintuigen om de wisseling van de seizoenen in het bos waar te nemen.

Zo zijn de bomen van elkaar te onderscheiden door hun bladerpracht en de vogels door hun fluitgedrag. Door zijn ligging en historie nemen het Amerongse bos en de aangrenzende uiterwaarden een bijzondere plaats in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in. De Stichting Utrechts Landschap houdt door een gepast beheer de schoonheid van de natuur in stand en voegt daar, in samenwerking met andere natuurorganisaties, extra natuurwaarden aan toe, zoals b.v. door het omvormen van delen van de uiterwaarden tot een bijzonder natuurreservaat.

Tijdens deze wandeling die 1,5 tot 2 uur duurt laat de gids de deelnemers nader kennis maken met deze gebieden. Vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is de deelname beperkt tot 20 personen en zal men de 1,5 meterregel in acht nemen. Wie de rondleiding op woensdag 5 augustus wil meemaken, moet zich vooraf aanmelden via de website van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/92976.

Het vertrek is op woensdag 5 augustus om 19.00 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kan aan de Burgwal. Deelname aan deze wandeling is gratis.

Meer berichten