Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zomerfeest op De Sterappel. (foto: De Sterappel)
Zomerfeest op De Sterappel. (foto: De Sterappel) (Foto: De Sterappel)

Basisschool De Sterappel kleurt rood, wit, blauw

LIENDEN - Hoewel het jaarlijkse, veelbesproken zomerfeest op obs De Sterappel uit Lienden vanwege coronamaatregelen niet zo groots gevierd kon worden als andere jaren, liet dat de school zich niet weerhouden om te kijken naar wat wél mogelijk was.

In het thema ‘Hollandse zomer’, met een knipoog naar aankomende zomervakantie die veelal in eigen land gehouden zal worden, hebben alle klassen afgelopen vrijdag genoten van (oud-)Hollandse spelletjes als blikgooien, spijkerpoepen, mega volleybal en ‘wat ben ik?’. Het overige deel van het programma bestond voornamelijk uit uitdagende activiteiten in de klassen, uiteraard aansluitend bij het thema.

Ondanks de zeer betrokken ouderraad was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om hulpouders of externe activiteitenbegeleiders in de school toe te laten. Daarom stak het in oranje shirts en accessoires gehulde team ‘s ochtends al ruim voor schooltijd de handen uit de mouwen om het plein te versieren en de activiteiten klaar te zetten.

Aan het eind van de dag kwamen alle klassen bijeen op het plein om aandacht te besteden aan de kinderen die hun verjaardag niet op school hebben kunnen vieren. Via de ouderraad sponsorde Jumbo Lienden iedereen een lekker ijsje: een smakelijke afsluiter na een dag vol spel en feest!

Het sterk groeiende obs De Sterappel start volgend schooljaar met 160 kinderen in 7 groepen. Leerkrachten investeren in kwalitatief hoog onderwijs waarbij de leerlingen actief betrokken zijn in hun ontwikkeling. En het zomerfeest? Dat hoopt de school volgend jaar weer als vanouds groots te kunnen vieren!

Meer berichten