Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mathieu Daniël Polak. (foto: PR Cuneragilde)
Mathieu Daniël Polak. (foto: PR Cuneragilde) (Foto: )

Beiaardconcert door Mathieu Daniël Polak

RHENEN - Op zaterdag 1 augustus 16:00 – 17:00 uur is Mathieu Daniël Polak de eerste gastbeiaardier in een reeks van vijf beiaardconcerten op iedere zaterdagmiddag in de maand augustus.

Polak is een veelzijdig musicus. Hij studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool en behaalde vele prijzen bij internationale beiaardconcoursen. Hij studeerde piano aan het conservatorium van Utrecht en behaalde twee Master Degrees voor compositie in Leuven. Momenteel is hij docent aan het Beiaardcentrum Nederland in Amersfoort.en hij heeft een piano lespraktijk in de Utrechtse Heuvelrug.

In 2019 schreef hij Chag Sameach. Een boek met composities en arrangementen van Joodse muziek voor carillon. Voor Chag Sameach ontving hij in 2020 de Visser Neerlandia Prijs.

Uit Chag Sameach speelt hij tijdens zijn concert op 1 augustus. Hij speelt liederen voor joodse feestdagen en film- en musicalmuziek. Onder meer Theme from Schindler’s List, Fiddler on the roof en La Vita è Bella uit de gelijknamige film. Hij sluit af met het bruiloftslied Mi bon siach (uit de Netflixserie Unorthodox). Zijn volledige concertprogramma staat op www.cuneragilde.nl.

De concertenreeks wordt georganiseerd door het Cuneragilde en mogelijk gemaakt door donateurs. Het is gratis luistermuziek op grote hoogte, die op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk en in het centrum te beluisteren is. Samen luisteren onder het genot van een drankje kan ook. Er is een gratis luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum (ingang via het poortje aan de Markt). Wilt u ook donateur worden? Meldt u aan via info@cuneragilde.nl.

Meer berichten