Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nu ook leefstijlcoach in Rhenen

RHENEN - Als er iets is dat we leren van het coronatijdperk is dat een gezonde leefstijl onontbeerlijk is. Van de bewoners van Rhenen is 52 procent te zwaar (landelijk is dat 48). En is daarmee een risicogroep voor corona, maar ook voor hart- en vaatziekten, suikerziekte, artrose, et cetera. Maar er is wat aan te doen; gelukkig is leefstijlcoaching sinds 2019 opgenomen in de basisverzekering!

Er zijn vele factoren van invloed op een (gezonde) leefstijl. In het twee jaar durende programma is o.m. aandacht voor voeding, bewegen, stress, ontspanning, slaap en planning & regie. Deelnemers moeten een verwijzing hebben van hun huisarts. Criteria zijn een BMI (Body Mass Index) van boven 25 en risico op diabetes of een BMI boven 30.

Ondersteuning vindt plaats door zestien groepsbijeenkomsten en acht individuele begeleidingsgesprekken, verspreid over twee kalenderjaren. De groepen bestaan uit tien tot vijftien deelnemers, die elkaar veel steun geven. In de individuele gesprekken wordt specifiek aandacht besteed aan persoonlijke omstandigheden, want ieder mens is uniek.


Sinds juli 2020 is Paul Schoof, onder meer leefstijlcoach, gestart in Rhenen en werkt samen met andere zorg- en dienstverleners, waaronder huisartsen, maatschappelijk werk en buurtsportcoaches. Het CooL-programma (Coaching op Leefstijl) dat wordt geboden, wordt door meer dan 500 leefstijlcoaches in Nederland aangeboden. Resultaten maken duidelijk dat mensen veel beter in hun vel zitten.

Wilt u nadere informatie? Vraag uw huisarts. Wilt u een informatie bijeenkomst bijwonen? Zie www.prismij.nl of bel Centrum voor Persoonlijke Ontwikkeling: 06 51098300.

Meer berichten