Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kanonnen Karel. (foto: De Bastei)
Kanonnen Karel. (foto: De Bastei)

Speur mee met Kanonnen Karel en Willem Waalwachter

NIJMEGEN - Sinds zaterdag 18 juli kunnen kinderen en hun ouders weer volop speuren in en om De Bastei. Kanonnen Karel heeft hulp nodig bij zijn zoektocht naar buskruit. En in de Stadswaard zoekt Willem Waalwachter vakantiehulptroepen. Wie houdt er een oogje in het zeil als Willem op vakantie is?

In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. En Kanonnen Karel staat er klaar voor, nou ja, bijna... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Karel wil buskruit maken, maar mag niet weg bij zijn kanon. We zijn dus op zoek naar jonge speurders die Karel een handje helpen!

De speurtocht in De Bastei duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor jonge museumbezoekers vanaf 8 jaar. Kosten: drie euro (+ museumticket).

Willem Waalwachter

Onderzoeker Willem Waalwachter is natuurgids in de Stadswaard. Hij hoopt dat anderen tijdens zijn vakantie een oogje in het zeil willen houden. Willem hoopt dat zijn helpers na hun speurtocht een berichtje sturen. Dan weet hij wat er tijdens zijn vakantie is gebeurd, en mist ie niks. Zijn adres is willemwaalwachter@debastei.nl. De leukste inzending beloont hij met een prijs! De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Kosten: tien euro (inclusief rugtas, routekaart en hulpmiddelen).

Meer berichten