Logo gemeentenieuwsonline.nl
De walburg biedt een fenomenaal uitzicht over Rivierenland. (foto: Pieter de Vries)
De walburg biedt een fenomenaal uitzicht over Rivierenland. (foto: Pieter de Vries) (Foto: )

Grebbeberg: kraamkamer en bron van oude verhalen

RHENEN - Wie de Grebbeberg wil leren kennen kan volgende week woensdagavond 22 juli meelopen met een gids van het Cuneragilde. Bioloog Olga Krips leidt haar gasten door de bossen.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor het hele gezin. Je komt langs plekken die herinneren aan de ijzige oerwereld toen deze heuvel ontstond. Je bent omgeven door de bijzondere planten en dieren die de weelderig groene omgeving bevolken. Mensen lieten er soms duizenden jaren oude sporen na: grafheuvelbouwers, jagers, eekschillers, koningen, militairen.

Hier liggen de resten van het grootste aarden fort van ons land. Een raadselachtig bouwwerk, waar misschien de oorsprong ligt van die al even raadselachtige Cuneralegende. Het verhaal over de beschermheilige, die het middeleeuwse Rhenen ooit rijk en beroemd maakte. In deze omgeving ligt ook de Koningstafel, een plek om te genieten van het uitzicht over het Rivierenland.

De Grebbeberg is veel meer dan het slagveld uit 1940, waarvan je overal nog de sporen ziet. De berg ligt middenin een prachtige natuur, leefwereld van kudden wilde runderen en paarden en kraamkamer van bosdieren, weidevogels en waterdieren.

De cultuurhistorische wandeling van woensdagavond 22 juli is de eerste van een serie van zes excursies in juli en augustus, op woensdagavond om 19.30 uur. Wegens de coronacrisis is het aantal deelnemers beperkt. Kosten: 5 euro per persoon; tot 12 jaar 3 euro. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdagmiddag 21 juli 17.00 uur. Vooraf opgeven: 06 16787501. Dan hoor je of er nog plaats is en waar we starten. Informatie staat op cuneragilde-Rhenen.nl.

Meer berichten