Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Eigendom Streekmuseum BvB)
(foto: Eigendom Streekmuseum BvB) (Foto: eigendom Streekmuseum BvB)

Nieuws van Streekmuseum Baron van Brakell

OMMEREN - "We kunnen gelukkig melden dat het Streekmuseum Baron van Brakell, na enkele aanpassingen, weer te bezoeken is tijdens de normale openingstijden. Informatie hierover kunt u vinden op onze website www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl."


Enkele weken geleden kwam het Streekmuseum, geheel onverwacht, in het bezit van een fotocollectie van steenfabriek Ten Cate in Lienden. Dat de vrijwilligers hiermee erg blij waren blijkt wel uit het feit dat zij in minder dan 2 weken tijd het ontvangen materiaal hebben gedigitaliseerd en omgezet in een expositie over deze steenfabriek aan de Marsdijk in Lienden. De expositie bestaat grotendeels uit de ontvangen oude foto’s, documenten en vlaggen en is aangevuld met materiaal welke al in het bezit was van het museum. De 16 mm film welke wij ook hebben ontvangen moet nog worden beoordeeld of deze geschikt is om te digitaliseren. Of en wanneer deze getoond kan worden is helaas nog niet bekend.

Stichting Heemkundig Museum
Het bestuur van de Stichting Heemkundig Museum heeft besloten deze stichting op te heffen en alle inventaris onder te brengen bij het Streekmuseum Baron van Brakell. Het Heemkundig museum maakte al deel uit van het Streekmuseum Baron van Brakell. "Voor meer informatie over het opheffen verwijzen wij u naar de nieuwspagina op onze website. De Stichting Streekmuseum Baron van Brakell beheert nu de volledige collectie van het Heemkundig Museum en het vroegere Boerenwagenmuseum.

"Wij zijn nog altijd op zoek naar vrijwilligers. Mail voor informatie naar info@streekmuseumbaronvanbrakell.nl."

Meer berichten