Logo gemeentenieuwsonline.nl
Evan Bogerd.
Evan Bogerd. (Foto: )

Orgelconcert Evan Bogerd 22 augustus Cunerakerk Rhenen

RHENEN - Evan Bogerd geeft op 22 augustus om 20.15 uur in de Cunerakerk Rhenen een orgelconcert. De entree bedraagt voor volwassenen tien euro; CJP/student betaalt vijf euro en jeugd tot en met 18 jaar kan gratis komen genieten.

Evan van Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Reger, Karg-Elert, J.S. Bach en van Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger (Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.

Programma: Johann Sebastian Bach - Praeludium et Fuga in a, BWV 543; Johann Sebastian Bach - Vater unser im Himmelreich, BWV 682; Piet Post - Zes Valerius liederen voor orgel; Evan Bogerd - Improvisatie;
Paul Hindemith - Orgelsonata I; Cor Kee - ‘Merck toch hoe sterck’ con variazioni.
Conform de richtlijnen van het RIVM wordt verzocht vooraf te reserveren via www.klassiekaanderijn.nl.

Meer berichten