Logo gemeentenieuwsonline.nl
Beukenlaan in het Amerongse Bos. (foto: Harry van Emden)
Beukenlaan in het Amerongse Bos. (foto: Harry van Emden) (Foto: )

Herstart wandelingen Amerongse Bos

REGIO - Nu de maatregelen rond het coronavirus steeds verder worden versoepeld, heeft de organisatie van de populaire wandelingen in en rond de Amerongse bossen besloten om de draad weer op te pakken en vanaf deze maand te starten met een nieuwe serie interessante wandelingen.

"Omdat de problemen met het virus nog steeds niet helemaal tot het verleden behoren zijn er wel een aantal voorwaarden verbonden aan deelname. Zo wordt u gevraagd niet deel te nemen als u klachten hebt, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal twintig personen en moet men zich vooraf aanmelden via de site van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/92189.

Maar het belangrijkste is: we mogen weer. Samen de paden op en de lanen in. Onze gidsen staan te trappelen om u mee te nemen. De groepen waar mee we op stap gaan mogen voorlopig nog niet te groot zijn. Door u vooraf aan te melden weten we hoeveel gidsen er nodig zijn.

Een mooie zomeravondwandeling staat als eerste op het programma. We gaan genieten van vergezichten en ook de uitkijkpost zullen we aandoen. Neem dus een verrekijker mee als u die bezit. Onze bossen staan bekend om hun mooie beukenlanen. De eiken zullen we links laten liggen.

Op woensdag 22 juli vertrekken we om 19.00 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. We wandelen ongeveer anderhalf à twee uur in een rustig tempo. Ook kinderen kunnen mee. Honden moeten vandaag helaas thuis blijven. Uw fiets kunt u aan de overkant van het infocentrum bij de stalling parkeren en uw auto op de parkeerplaatsen aan de groene entree bij de Burgwal."

Meer berichten