Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gerben Mourik. (foto: Koos Schippers)
Gerben Mourik. (foto: Koos Schippers) (Foto: )

Orgelconcert Gerben Mourik in Rhenen

RHENEN - Gerben Mourik geeft op 25 juli om 20.15 uur in de Cunerakerk Rhenen een orgelconcert. De entree bedraagt voor volwassenen tien euro; CJP/student betaalt vijf euro en jeugd tot en met 18 jaar kan gratis komen genieten.

Gerben Mourik behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus 1e fase -met aantekening orgelimprovisatie- en de Master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens volgde hij privélessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten. Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé. Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek, en de kunst van het improviseren.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater. In oktober 2017 volgde een benoeming tot huisorganist en artistiek leider aan ‘de Stad Klundert’. In het voormalige kerkgebouw is hij zodoende betrokken bij het promoten van de twee orgels van Marcussen (28 stemmen) en Vermeulen (42 stemmen).

Programma: Paul Chr. van Westering - Merck toch hoe sterk; Dolf Hendrikse - Partita 'de nacht, de moeder van de rust'; Gerben Mourik - Improvisatie; Peter Planyavsky - Partita Cantio Oenipontana; Gerben Mourik - Improvisatie'.
Conform de richtlijnen van het RIVM wordt verzocht vooraf kaarten te reserveren via www.klassiekaanderijn.nl.

Meer berichten