Logo gemeentenieuwsonline.nl
Teun Hommersom en echtgenote. (foto: Hans de Zwart)
Teun Hommersom en echtgenote. (foto: Hans de Zwart) (Foto: )

70-jarig jubileum

OCHTEN - Op dinsdag 7 juli werd Teun Hommerson verrast met een officiële speld en een oorkonde van de KNMO voor zijn 70-jarig jubileum als lid van Harmonie Ochten. Vanwege de coronamaatregelen werd het zilveren herdenkingsteken opgespeld door zijn echtgenote.

De leden van de harmonie waren deze keer, zij het op 1,5 meter, voor het eerst weer samen nadat alle repetities in maart waren opgeschort. De jubilaris werd hartelijk toegesproken door zijn dochter Betty Arissen, die waarnemend voorzitter van de vereniging is. Samen maken ze al vele jaren deel uit van het orkest.

Al in de wieg werd bepaald dat Teun bij de muziek zou gaan. Zijn vader en grootvader waren immers lid van harmonie Ochten. Hij kreeg les van zijn vader en toen Teun zes jaar was begon hij bij de vereniging als bügelspeler. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een zeer bekwaam musicus. Teun was vele jaren actief als zelfstandig kaasboer en als zodanig bekend in en om Ochten. Maar in zijn vrije tijd maakte hij vooral muziek. In de jaren '70-'80 speelde hij klarinet en trompet in een boerenkapel die regelmatig optrad op bruiloften en partijen. Daarnaast speelde hij solo op het hoogste niveau en deed mee aan diverse concoursen.

De laatste jaren heeft Teun zich toegelegd op de euphonia, of tenortuba en is actief orkestlid bij Harmonie Ochten en bij Amicitia in Dodewaard.

Meer berichten