Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jong en oud samen aan het collecteren in 2019. (foto: Rode Kruis)
Jong en oud samen aan het collecteren in 2019. (foto: Rode Kruis) (Foto: )

Help het Rode Kruis Helpen

RHENEN - Niemand zal het zijn ontgaan dat ons land op dit moment keihard wordt getroffen door de coronacrisis. "Ook wij als Rode Kruis dragen ons steentje bij aan het ledigen van de noden die er in ons land zijn ontstaan."

Hierbij valt te onder andere te denken aan het doen van boodschappen voor mensen die de deur niet uit durven, het vervoer van corona patiënten om de reguliere zorg te ontlasten, het uitdelen/verspreiden van voedselpakketten van de voedselbanken, ondersteunen van de ziekenhuizen en huisartsen door een eerste intake bij bezoek aan de huisarts of ziekenhuis. Buiten deze, en andere, corona gerelateerde inzetten is er ook nog een aantal van onze vrijwilligers naar Midden Limburg geweest toen daar een compleet dorp ter grootte van Elst (U) vanwege de grote brand in het Meinweggebied moest worden geëvacueerd.

"Voor al deze activiteiten zijn wij als Rode Kruis voornamelijk afhankelijk van lokale giften. Omdat er dit jaar door de coronacrisis geen huis aan huis collecte mag worden gehouden, in de week van 22 tot en met 27 juni van dit jaar, wil ik u vragen om uw bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL47 RABO 0152 7211 50 t.n.v. Rode Kruis afdeling Rhenen onder vermelding van gift 2020. Help het Rode Kruis helpen geef!" aldus Peter Schoeber, voorzitter Rode Kruis afdeling Rhenen.

Meer berichten