Voorspeelmiddag leerlingen van Het Muziek Collectief. (eigen foto)
Voorspeelmiddag leerlingen van Het Muziek Collectief. (eigen foto) Foto: eigen beheer

HMC hervat instrumentale muzieklessen

Algemeen

RHENEN - De muziekdocenten die samen Het Muziek Collectief Rhenen vormen zouden het van de daken willen schreeuwen: de fysieke muzieklessen zijn hervat!

Maandenlang zijn de muzieklessen op dwarsfluit, panfluit, piano, viool, gitaar en harp gegeven via zoom, skype of beeldbellen. Er is veel voor- en nagespeeld, begeleidingen werden toegestuurd en leerlingen hebben geleerd zelf opnames te maken. Veel leerlingen hebben er enorme steun aan gehad in de eerste periode van de lock-down. Kortom: ook in coronatijd is er veel muzikaals gebeurd.

Toch is samen musiceren vele malen leuker. Wat is het fijn om weer in een relatief normale setting te kunnen spelen en begeleiden, zonder vertragingen of slechte verbindingen. Iris van de Wardt, dwarsfluit, geeft aan: “Ik ben trots op mijn leerlingen dat ze zo goed zijn blijven studeren. Maar voor mij als docent is het een verademing om ze weer in het echt te zien en te horen. Het geluid van het instrument is toch minder en samenspelen is niet mogelijk. Die aspecten bleven achter in de digitale omstandigheden.” Ook hopen ze alle zes komend seizoen weer een bruisende leerlingpresentatie te organiseren.

De verschillende locaties in en om Rhenen waar de docenten lesgeven zijn weer toegankelijk; overal zijn protocollen beschikbaar en hygiënemaatregelen genomen. Er is daarom ook weer tijd en ruimte voor het plannen van proeflessen. "Wil je een instrument uitproberen en kennis maken met één van de docenten? Ga voor rechtstreeks contact met de betreffende docent naar www.muziekcollectiefrhenen.nl."

Uitgelicht

Digitale krant