Logo gemeentenieuwsonline.nl
De tasjes met boeken voor leden van de christelijke bibliotheek in Kesteren staan klaar om opgehaald te worden. (foto: Bibliotheek 'Lectori Salutem' in Kesteren)
De tasjes met boeken voor leden van de christelijke bibliotheek in Kesteren staan klaar om opgehaald te worden. (foto: Bibliotheek 'Lectori Salutem' in Kesteren) (Foto: )

Kom je weer boeken ruilen?

KESTEREN - Eindelijk was het zover…! Op 29 mei ging de christelijke bibliotheek ‘Lectori Salutem’ in Kesteren weer open en kunnen weer boeken geruild worden.

Dat er behoefte aan is, is wel duidelijk. Enthousiaste leden vonden die vrijdag de weg weer naar Eben-Haëzer, op de vertrouwde tijd: vrijdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur. In totaal namen ze 45 tasjes mee, met bij elkaar opgeteld bijna 250 boeken. Die zijn door vrijwilligers zorgvuldig opgezocht en ingepakt.

Natuurlijk verliep alles volgens de RIVM-voorschriften: handen ontsmetten, éénrichtingverkeer, anderhalve meter afstand houden, boeken inleveren (die drie dagen in quarantaine gaan) en je tasje met boeken pakken. ‘Wat makkelijk zo, en wat gaat het snel’, was een veelgehoorde opmerking.

Het liep allemaal gesmeerd. We zagen veel blijde gezichten. Dáár doen we het voor. Dank zij de extra inzet van vrijwilligers kan de bibliotheek op deze manier tóch open zijn. Via internet kunnen de boeken gereserveerd worden. Als je dat uiterlijk vóór donderdag 12.00 uur doet (maar eerder mag natuurlijk ook!), staan ze op vrijdag voor je klaar. Zie de instructie op www.hervormdkesteren.nl/bibliotheek.

Lukt het niet om via internet te reserveren? Telefonisch mag ook (0488 482419).

Meer berichten