Logo gemeentenieuwsonline.nl
Swaenenstateplein. (foto: Cees Meijering)
Swaenenstateplein. (foto: Cees Meijering) (Foto: )

'Zomer in Gelderland' komt naar Opheusden!

OPHEUSDEN - Bepaal mee hoe Opheusden op tv komt! Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Opheusden.

De inwoners van Opheusden kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over het dorp moet zitten. Dat kan op donderdag 4 juni, want dan komt 'De Zomer in Gelderland'-praatpaal naar Opheusden om informatie te verzamelen!

De redactie van Zomer in Gelderland heeft iets anders bedacht in verband met het coronavirus. Zij gaan nog steeds naar twintig dorpen en de presentatie is nog ook weer in handen van Angelique Krüger. In twintig dorpen wordt binnenkort de Zomer in Gelderland-praatpaal neergezet (denk aan de ANWB-praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.

Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat missen we? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je hier trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing? Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag en maakt dan een speciale uitzending over Opheusden.

Op donderdag 4 juni staat de paal in Opheusden van 9:30 tot 12:00 uur op het plein Swaenenstate aan de Dorpsstraat voor slagerij Bor tegenover Etos. Op deze dag is er ook een redacteur aanwezig die uitleg geeft en de vragen stelt. Mensen hoeven dus in principe niks voor te bereiden.

Het zou leuk zijn als de inwoners van Opheusden daar hun bijdrage willen geven aan een mooie uitzending over hun dorp. Zomer in Gelderland is te zien van 3 - 28 augustus bij Omroep Gelderland.

Meer berichten