Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kinderen weer naar school

NEDER-BETUWE - Langzaam worden de regels rondom corona versoepeld. Kinderen gaan weer naar school met een aangepast rooster. Wat de invloed daarvan is op het coronavirus is nog niet duidelijk. Of kinderen weer helemaal naar school kunnen of misschien toch langer thuis moeten blijven, zal de komende weken blijken.

Thuiswerken, je kind lesgeven: soms wordt het je even teveel. Voor veel ouders is het een opluchting dat de scholen weer gedeeltelijk open zijn. Je kind lesgeven of ondersteunen bij het huiswerk van de juf of meester op afstand, is niet zo gemakkelijk als het soms lijkt. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn als je zelf noodgedwongen thuis moet werken. Ook als je geen werk hebt, kan de druk soms hoog zijn om samen met je kind de tijd door te komen. De omgeving van gezinnen kan zich soms ook zorgen maken of het allemaal wel goed gaat.

Praktische thuistips voor ouders en kinderen. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) staat een handig overzicht met praktische tips. Voor zowel ouders, kinderen, jongeren en jong volwassenen over hoe om te gaan met deze situatie. Een tip als voorbeeld: Wat te doen bij lichte spanningen thuis? A: neem even een time-out, B: praten lucht op, C: zorg voor een dagritme, D: doe samen ook iets leuks. Meer tips en uitleg staan op www.NJI.nl/coronavirus.

Kom je er niet uit of behoefte aan een advies? Ouders, kinderen en de omgeving van gezinnen kunnen bij vragen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom. Dan proberen wij te adviseren of verwijzen je door naar deskundigen op dit terrein. Kijk op www.welzijnrivierstroom.nl of bel: 0344 602337.

Meer berichten