Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Vanaf 25 mei zetten Rhenense kunstenaars kunst voor het raam! Kunstwerken zien tijdens de wandelroute: 'Kijk nou!'

RHENEN - “Je even laten verwonderen tijdens een wandeling is in deze dagen een welkome afleiding”, vertelt Fiete de Vries Feyens van de werkgroep Kunst van het Cultuurplatform Rhenen. Vanuit de kunstenaars kwam een storm van enthousiaste aanmeldingen,” zegt ze.

Er is een route die je voert langs de huizen van de kunstenaars, het Stadsmuseum en etalages van Rhenen, Elst en Achterberg. In de vensters en tuinen kan je allerlei soorten kunst zien. Van de meest prachtige schilderijen, tot sculpturen en bijzondere stukken. “Ik verwacht dat de kunstwerken ook wel gewisseld worden tussen 25 mei en 1 augustus. Kunst beweegt en verwondert. Dus laat je verrassen!”

Op www.cultuurinrhenen.nl staat de route. Deze wordt elke dag bijgewerkt, want iedereen kan kunst neerzetten en zich aansluiten bij ‘Kijk nou!’ “Samen zorgen we ervoor dat er in de gemeente Rhenen nog méér te zien is,” zegt Fiete enthousiast. Daarnaast stelt de werkgroep Kunst van het Cultuurplatform Rhenen voor kinderen honderd kunstpakketjes beschikbaar. “Kinderen kunnen thuis een online kunstles volgen voor het beschilderen van stenen. Met de materialen uit het gratis kunstpakketje kunnen zij dat maken.” De pakketjes zijn op te halen vanaf 18 mei.

De werkgroep hoopt dat velen zich aansluiten om wat vrolijkheid en verwondering te brengen. “Zodat je je gewoon even kan laten verrassen. Zo van: Kijk nou! Doe je ook mee? Kijk op www.cultuurinrhenen.nl."

Meer berichten