Logo gemeentenieuwsonline.nl
Luisterplekje beiaardmziek Cuneratoren. (foto: Willy Hoorn)
Luisterplekje beiaardmziek Cuneratoren. (foto: Willy Hoorn) (Foto: )

Beiaardbespelingen in mei

RHENEN - De beiaard in de Cuneratoren van Rhenen heeft eind april met Koningsdag en in mei tijdens herdenking en bevrijding WO II veel gespeeld en veel luistereaars getrokken.

Tijdens de coronacrisis hebben de twee beiaardiers van het Cuneragilde ook extra bespelingen uitgevoerd en dat werd gewaardeerd. Dat is niet nieuw. Want al eeuwenlang is beiaardmuziek op grote hoogte de stem van verbinding, bemoediging, troost en saamhorigheid. Op veilige afstand te beluisteren. Maar de muzikale klanken van de beiaard kunnen ook feestelijk zijn en gezelligheid brengen. Bijvvoorbeeld. tijdens de markt of tijdens het winkelen. Je kunt natuurlijk ook ontspannen gaan uisteren op een van de vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk, op de stadsmuur of een bankje of tijdens een wandeling langs de Rijn.

In de maand mei wordt de beiaard bespeeld op donderdag 14 mei 11:30-12:30 uur, zaterdag 23 mei 14:30-15:30 uur en donderdag 28 mei 11:30-12:30 uur, Deze bespelingen en ook in de maand juni staan op de agenda op www.cuneragilde.nl.

Meer berichten