Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wandeltips Wandelgroep Hemmen

HEMMEN - Wandelgroep Hemmen kan als gevolg van de corona-crisis niet meer in groepsverband trainingen Sportief Wandelen verzorgen. Gelukkig is het nog wel mogelijk om in tweetallen op de voorgeschreven afstand van elkaar of alleen te wandelen. Ook dan is het mogelijk om te letten op je houding en te werken aan je conditie. Op de website komt iedere week een nieuwe tip en oefenvorm die je kunt gebruiken om je wandeling afwisselend en conditieopbouwend te maken.

Tip 2: tempowisselingen

Instructie: Voer tijdens je wandeling tempowisselingen uit. Houd bij versnelling je armen in een hoek van negentig graden, dichtbij de romp en probeer je handen ontspannen te houden. Door de armen versneld voorwaarts en achterwaarts te brengen neemt je looptempo toe. Neem niet te grote stappen en blijf rechtop!

Oefenvorm: Intervaltraining. Loop 2 minuten in snel tempo en daarna 1 minuut rustig. Verhoog het aantal minuten dat je snel loopt steeds met 1 minuut en blijf tussendoor 1 minuut rustig lopen. Bouw dit op tot 4-5-6 minuten en daarna weer af naar 2 minuten. Goed voor je uithoudingsvermogen! Dit kan je prima in tweetallen achter elkaar lopend doen.

Veel succes en wandelplezier gewenst! Volg de tips op onze website: www.wandelgroephemmen.nl

Meer berichten