Logo gemeentenieuwsonline.nl
bestuur Stichting Oranjedag Rhenen
bestuur Stichting Oranjedag Rhenen (Foto: Susanne Helmers)

Koningsdag 2020 in Rhenen gaat niet door

RHENEN - In de afgelopen maanden is door het bestuur van de Stichting Oranjedag Rhenen (SOR), diverse horecabedrijven en ambtenaren van de gemeente Rhenen weer veel tijd en energie gestoken om de viering van de verjaardag van onze Koning voor te bereiden. Dat de viering weer een gezellige feestdag had moeten worden voor jong en oud zal dan ook niemand verbazen.

Maar het zal voor iedereen ook duidelijk zijn dat de huidige ontwikkeling in de wereld en de grote gezondheidsrisico’s die het Coronavirus met zich brengt, onze overheid en haar specialisten niets anders kunnen besluiten dan alle evenementen te verbieden. De Burgemeester van de gemeente Rhenen en het bestuur van de SOR onderschrijven deze maatregel waardoor ook de viering van Koningsdag 2020 niet door zal gaan.

Koningsdag is Koningsdag en leent in zich in onze beleving niet voor het verplaatsen naar een andere dag als er weer sprake is van een rustige tijd. Wij hebben als bestuur van de SOR er dan ook voor gekozen dat wij ons gaan inzetten voor de viering van Koningsdag 2021. Alle reeds ingeschreven ondernemers, bedrijven, sponsoren en dergelijke zullen de komende tijd, door ons worden benaderd met betrekking tot de afhandeling van Koningsdag 2020.

(Overigens: het bestuur kan wel versterking gebruiken. Dus heeft u zin en tijd zich in te zetten voor Koningsdag 2021? Wij horen graag van u.) Het bestuur van de SOR wenst iedereen alle gezondheid en geluk om deze crisis te doorstaan. Willem-Jan Hendriksen, Mariska van den Broek, Erik Helmers, Roy en Marieke Weghorst, Lambrecht van den Broek.

Meer berichten