Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voorjaarskriebels. (foto: Cees Bakker)
Voorjaarskriebels. (foto: Cees Bakker) (Foto: Cees Bakker)

Liefde die Ochten te boven gaat

OCHTEN - Na het luchtgevecht boven Ochten - zie Gemeentenieuws van 4 maart - is de genegenheid tussen de partners van het winnende duo nadrukkelijk toegenomen. Ieder ochtend, enige keren overdag, en soms zelfs in de nacht (!) klepperen ze er lustig op los. Het ongemak van de uitschietende takken van de boom die hun nest draagt, nemen ze kennelijk voor lief.

Ze zaten er de eerste weken van maart soms wat treurig bij te midden van de regenbuien, maar bleven trouw bij elkaar. Ze sprokkelden takken tussen de bloeiende vruchtbomen en sleurden plakken half gedroogd gras mee omhoog om hun nest daarmee van het nodige comfort te voorzien. Nu het weer een stuk zonniger is, is dat ook te merken aan het gedrag van het ooievaarsstel. Toen ik onlangs door de zoeker van m'n camera naar het tweetal stond te kijken, toonden ze plots hun verlangen naar elkaar. Dat leverde zestien hartverwarmende plaatjes op. Hiervan zijn enkele naar de redactie gemaild.

Het ziet er naar uit, dat dit een vervolgserie gaat worden. Eén van de twee uivers blijft nu steeds op het nest zitten, terwijl de ander op zoek gaat naar voedsel en/of aankleding voor hun hoge verblijfplaats. Mogelijk wordt die omgevormd tot kraamkamer. Wellicht: wordt vervolgd...

Locatie: Cuneraweg Ochten tegenover hovenier Lingebrug.

Meer berichten